Ο ισότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία  Όροι χρήσης

Η νέα γενιά των Ρώσων διπλωματών μετά τον Putin

Η νέα γενιά επαγγελματιών εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας φέρνει μαζί με αυτούς μια στροφή στις συμπεριφορές που αμφισβητούν την κεντρική θέση της "Δύσης” στη ρωσική εξωτερική πολιτική.

Οι σημερινοί νέοι επαγγελματίες συχνά επηρεάζονται δυστυχώς από την απογοήτευση που νιώθουν με τη Δύση, αλλά οι νεότεροι εξ αυτών -άνθρωποι στην δεκαετία των 20- είναι απαλλαγμένοι από τέτοια συναισθήματα, και έχουν μια προοπτική που είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Οι νέοι επαγγελματίες της Ρωσίας στην εξωτερική πολιτική δεν είναι ούτε αφοσιωμένοι στον Putin ούτε δυτικού τύπου φιλελεύθεροι: είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε έτοιμες ιδεολογίες, και προτιμούν να δίνουν σημασία στη δική τους συνείδηση.

Η ικανότητα των νέων διπλωματών να διαμορφώνουν πολιτική θα εξαρτηθεί από την ισορροπία εξουσίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας στη Ρωσία, με το τελευταίο να υποχωρεί το πρόσφατο διάστημα.

Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η Δύση δεν θα πρέπει να ελπίζει ότι η αισιοδοξία της δεκαετίας του 1990 θα επιστρέψει μόλις αποχωρήσει ο Putin.

Πηγή: capital.gr