Ο ισότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία  Όροι χρήσης

Η περίεργη σιωπή της Fosun

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Στην υπόθεση του σκανδάλου της Folli Follie προκαλεί πραγματικά εντύπωση η μέχρι στιγμής περίεργη σιωπή της Fosun.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το πρωτοφανές σκάνδαλο, η μεγάλη απάτη έγινε "μέσα στην αυλή της". Όπως και να το κάνουμε είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι από την πλευρά της Fosun δεν προκύπτει να έχει αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Ενώ η αρχική, ανεπίσημη θέση... κύκλων ήταν ότι "μέχρι να υπάρξει πλήρης εικόνα για την οικονομική κατάσταση του ομίλου Folli Follie, η Fosun δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο", η σιωπή παραμένει παρά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις και τις νέες εξελίξεις.

Επί της ουσίας η θέση της Fosun είναι κάτι σαν "ουδέν σχόλιον" στις ερωτήσεις που έχει απευθύνει το Capital.gr, καθώς και αλλά ελληνικά μέσα. Κι όμως είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι ένας όμιλος αυτού του βεληνεκούς δεν πήρε χαμπάρι την απάτη που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια του. Ούτε ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της Folli Follie, ούτε οι αναλυτές και συνεργάτες του κινεζικού ομίλου. Δεν πήραν χαμπάρι ότι αντί για... logistic centers υπήρχαν πολυτελή διαμερίσματα...

Αν δεν είχαμε να κάνουμε όχι με έναν όμιλο - κολοσσό, αλλά με κάποιον ιδιώτη, θα λέγαμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ή ύποπτος ή κορόιδο... Υπάρχει πάντως μία διαρροή πάλι... κύκλων που λέει ότι η Fosun φέρεται να σκέφτεται να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της εταιρείας ώστε να αποφευχθεί ένας ξαφνικός θάνατος. Μπορεί. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Όπως το αν θα συνδράμει και πώς στη διερεύνηση των ευθυνών και της απάτης στην Ασία. Αν θα κινηθεί νομικά...

Ιδιαίτερα μάλιστα αν συνεκτιμήσει κανείς ότι στην περίπτωση της διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Fosun είχε φέρει πολυπληθές επιτελείο αναλυτών, νομικών και οικονομολόγων που "ξετίναξαν" με λεπτομερειακό έλεγχο την Εθνική Ασφαλιστική, οι απορίες γίνονται μεγαλύτερες. Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το "δεν είδα, δεν άκουσα" στην περίπτωση της Folli Follie. Το εντελώς αντίθετο.

Μια όμως και αναφέραμε την Εθνική Ασφαλιστική, κυκλοφορεί η φήμη ότι η Fosun το σκέφτεται να ξαναμπεί στο παιχνίδι της εκ νέου διεκδίκησής της. Όμως η Fosun έχει επιδείξει και στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής περίεργη συμπεριφορά. Αρχικά όταν έχασε τον διαγωνισμό από την EXIN, κίνησε γη και ουρανό στο παρασκήνιο για να χτυπήσει την εξαγορά. Όταν όμως είχε την ευκαιρία της στη συνέχεια και ενώ είχε φέρει πολυπληθές επιτελείο, την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και δεν συμμετείχε. Τόσο απρόσμενα που είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι με "δάκτυλο" από το Πεκίνο είχε αναγκασθεί να αποσυρθεί για να ανοίξει ο δρόμος για την Gongbao..

Πηγή: capital.gr